Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
boczek wędzony
kiełbasa
marchewka
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
cukier 2 łyżeczki
mąka
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola po bretońsku

Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie fasolę zalać wodą w garnku, wstawić na gaz. Boczek pokroić podsmażyć dodać do fasoli razem z pokrojoną marchewką. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, doprawić solą. Gotowac do miękkości, Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Wrzucić do fasolki. Koncentrat wymieszać z wodą i 2 łyżeczkami cukru, dodać do fasoli, gotować przez kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak