Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wielkanocny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
majeranek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
oregano
Czosnek suszony Prymat
olej
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wielkanocny

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy ok 40 min w temperaturze 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 25.06.2011 22:58
ależ spalony - okropność!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak