Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1/2 l.
Sól lub kucharek uniwersalna
pieprz
mąka 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
pomidory w puszce 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy

do gotującego się wywaru dodać zmiksowane pomidory lub koncentrat pomidorowy,doprawić solą i pieprzem lub ewentualnie kucharkiem uniwersalnym zagotować i zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną zagotować i odstawić,zazwyczaj robię taki sos do gołąbków z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.05.2012 08:55
pyszny, zwłaszcza do gołąbków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak