Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
szynka 10 dag
bulion warzywny 1 l
mleko 1/4 l
ser topiony 15 dag
grzanki 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca zupa

1. Cebulę pokrój w krążki, szynkę w paski, czosnek posiekaj. W garnku rozpuść masło, przesmaż na nim składniki.
2. Zalej gorącym bulionem i mlekiem, gotuj ok 10 min. Dodaj ser topiony i przypraw, gotuj 5 min.
3. Zupę rozlej do talerzy, do każdej wrzuć grzankę, posyp startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.11.2013 14:28
pyszna zupka
dorotka0000025 09.12.2012 10:43
fajny pomysl
Goya 25.05.2012 16:14
fajna
Kuchareczka2 09.03.2012 08:35
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak