Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z przecierem pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pręga wołowa 1/2 kg
olej 2 łyż.
cebula 4 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyż.
przecier pomidorowy łyż.
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z przecierem pomidorowym

Mięso kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w piórka i usmażyć na oleju. Zdjąć z patelni. Wlać na patelnię olej i obrumienić mięso. Dodać cebulę i doprawić. Przecier wymieszać z połową szklanki wody. Dodać do mięsa. Wlewamy wino i dusimy godzinę. Ja podaję z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 29.04.2013 19:49
wygląda smacznie
aisza1 29.04.2013 10:41
mniam pycha
gusia1000 04.09.2011 15:58
Nie jadam go.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak