Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawa z liści buraczanych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki z liśćmi i łodygami 1/2 kg
margaryna 30 gram
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
cukier
cytryna
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: potrawa z liści buraczanych

Buraki myjemy,obieramy i siekamy razem z liśćmi,następnie doprowadzamy do wrzenia i dusimy w małej ilości wody przez około pół godziny.Pod koniec dodajemy śmietankę zaprawioną z mąką ziemniaczaną i dobrze mieszamy,jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy do smaku solą,sokiem z cytryny i szczyptą cukru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 07.10.2011 16:18
pycha
Krystyna32 15.07.2011 08:25
super
1j1o1l1a1 25.06.2011 19:02
wydaje mi się odpowiednia ta potrawa do...ziemniaczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak