Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka letnio-pekińska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
sos winegret 1 paczka
pieprz do smaku
oliwa do smaku
papryka mielona do smaku
papryka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka letnio-pekińska

Wszystkie składniki prócz kukurydzy kroimy na drobne części i wsypujemy do misy. Otwieramy kukurydzę, odsączamy i mieszamy z resztą surówki. Robimy sos winegret ( najlepiej kupić taki mały w paczce ) sos ten mieszamy z odrobiną oliwy. Na koniec dodajemy papryki mielonej i polewamy sosem winegret. Sałatka gotowa !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak