Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 2 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1/2 szt.
marchew 600 g
koncentrat pomidorowy
olej
sól
cukier
pieprz
papryka
ziele angielskie
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Włoszczyznę zetrzeć na tarce, cebule pokroić w kostkę. nalać do garnka 1 litr wody i gotować w/w produkty pół godziny, dodając przecier, sól, cukier, pieprz, ziele angielskie, olej, ketchup i gotować jeszcze ok. 30-40 minut. należy pamiętać aby było rzadkie i dolać wodę podczas gotowania. Zamiast przecieru i ketchupu można użyc gotowego sosu do ryby po grecku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 11.07.2011 09:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak