Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z bananami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatnik 3 paczki
budyń waniliowy
mleko 1 szklanka
cukier waniliowy
jajko 4 szt.
cukier 1 szklanka
margaryna 250 g
galaretka agrestowa
ser biały 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z bananami

Margarynę należy zagotować razem z cukrem. W oddzielnym naczyniu rozdrobnić budyń w mleku. Do rondelka z margaryną wrzucamy ser, jajka i cukier waniliowy. Gotujemy. Wlewamy do masy gotowy budyń - potrzymać na ogniu przez chwilkę.
Na dno foremki układamy herbatniki. Wlewamy masę i na wierzch układamy herbatniki. Gdy masa się zsiądzie. Układamy na wierzch plasterki banana i zalewamy tężejącą galaretką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.09.2011 15:54
Robię i jest smaczny.
aguus 25.06.2011 21:23
Jak dla mnie - idealny deser!
ewasylwia 25.06.2011 10:30
to coś dla mnie
halinka1011 25.06.2011 09:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak