Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane po Bieszczadzku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula biała 2 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieczarki
cebula biała 1 szt
marchewka
pietruszka
natka pietruszki
kucharek uniwersalny
śmietana 18 proc
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane po Bieszczadzku

Placki -ścieramy ziemniaki,cebulę dodajemy jajka sól i mąką mieszamy .Smażymy placki ziemniaczane .
Sos -Pietruszkę korzeń i marchewkę ścieramy na tarce .Pieczarki i cebulę kroimy . Najpierw na maśle smażymy pieczarki z cebulą ,dodajemy starte warzywa . Gdy się podsmażą podlewamy woda i dodajemy przyprawę uniwersalna kucharek. Dusimy ok 10 min . Zaciągamy śmietaną .Dodajemy posiekaną natkę i szczypior.
Przekładamy placki sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 11.09.2013 00:10
świetny przepis
staropolanka5 11.09.2013 00:03
ojej, ale to pyszne
ben-ka 25.06.2011 09:32
muszą być pyszne,ja wczoraj robiłam takie zwykłe ale tez je lubię:)
gosia47-47 25.06.2011 09:20
mniam
Małgorzata113 25.06.2011 09:20
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak