Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 200 ml
kakao 75 g
cukier 200 g
masło 150 g
jajko 2 szt.
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia łyżeczka
dżem malinowy
maliny świeże
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z malinami

Mleko gotujemy razem z kakaem i połową cukru. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy z resztą cukru. Dodajemy jajka, i masę którą gotowaliśmy. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Okrągłą foremkę smarujemy masłem i wlewamy masę. Pieczemy w 175 stopniach około 50 minut. Wystudzone ciasto kroimy na dwa krążki. Przekładamy dżemem. Na wierzchu smarujemy bitą śmietaną i układamy maliny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.09.2011 15:21
Musi być na prawdę dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak