Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa zapiekane pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt duże
marchew 1 szt duża
ogórki kiszone 4 szt
cebula czerwona 1 szt
jajko 1 szt
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
natka pietruszki 3 łyżki
fasola czerwona 1 puszka mała

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa zapiekane pod pierzynką

Fasolę odsączamy i przelewamy zimną wodą na sicie. Ziemniaki i marchew szorujemy i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 15 min, odsączamy, studzimy, obieramy i kroimy w plastry.Cebulę obieramy i razem z ogórkami kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy w nim pokrojone warzywa.Do śmietany wbijamy jajko i dodajemy przyprawy oraz posiekaną natkę, mieszamy a następnie wylewamy na zapiekankę. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 26.07.2011 20:22
ciekawy pomysł:)
kate.500 19.07.2011 08:12
wygladaja pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak