Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w sosie żurawinowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 70 dag
tłuszcz do smażenia
czosnek 3 ząbki
wino czerwone 1 szklanka
sól
cukier 2 lyżki
żurawina 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w sosie żurawinowym

Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso, doprawiamy. Polewamy olejem (delikatnie) i zapeikamy w 200 stopniach około 1 godzinę. Po tym czasie zalewamy mięso winem, dodajemy żurawinę, przyprawy i dusimy jescze ok. 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 26.09.2011 14:22
oj zjadłabym kawalek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak