Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe trufle

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 łyżki
biała czekolada 400 g
rum 2 łyżki
cukier puder
kremówka 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Białe trufle

Śmietankę należy zagotować z masłem. Zdejmujemy z ognia. Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i mieszamy razem ze śmietaną i masłem. Odstawiamy, aby czekolada całkowicie się rozpuściła. Doprawiamy masę rumem. Wstawiamy masę na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie szprycą wykładamy na papier do pieczenia kulki. Wkładamy do lodówki znowu na około dwie godziny. Gotowe obtaczamy w cukrze purdze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.09.2011 19:40
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak