Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 3
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mleko 1/2 szklanki
cukier 1,5 szklanki
kakao 4 łyżki
wiórki kokosowe 1 paczka
margaryna 1,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównać i piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień jak ciasto wystygnie całkowicie, wykonać polewę czekoladową.
Kakao, cukier i wodę zagotować. Dodać rum i zapach. Wymieszać. Ostudzić.
Ciasto pokroić w kostkę. Wkładać kostki do polwy a nastepnie obtaczać w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 24.06.2011 21:51
świetne ciacha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak