Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa z dżemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
cukier puder 20 dag
mąka 170 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 50 ml
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z dżemem

Jajka ubijamy z cukrem na jednolitą, puszystą masę. Dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do wysmarowanej kwadratowej blaszki. Pieczemy 35 minut. Wykładamy ciasto do góry dnem. Smarujemy dżemem i zwijamy w roladę. Można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.09.2011 16:47
Też taką robię i jest o.k.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak