Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki z konfiturą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 1 szkl
drożdże 5 dag
żółtko jajek 4 szt
masło 15 dag
cukier 10 dag
konfitura wiśniowa 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki z konfiturą

1. Drożdże wkrusz do mleka, rozmieszaj z 2 łyżkami cukru i mąki, odstaw. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem. Dodaj do mąki z rozczynem. Wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia.
2. Dolej roztopione masło, wyrób ciasto, odstaw. Z wyrośniętego ciasta formuj i piecz ok 25 min w 200 stopniach. Nadziej konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.12.2013 10:42
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak