Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety białej ryby 30 dag
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
cukinia 1 szt
skórka starta z cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
bazylia 1/2 pęczka
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne z cukinią

Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć na sicie z nadmiaru soku. Bazylię umyć, otrząsnąć z wody. Posiekać, kilka listków odłożyć.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Filety rybne zemleć, dodać odciśniętą cukinię, odciśniętą bułkę, jajko, skórkę startą z cytryny, bazylię, sóli sporo pieprzu. Dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu około 5 minut. Osączyć na papierze kuchennym. Nabijać na patyczki na przemian z listkami bazylii. Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do zupy krem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 29.01.2012 13:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak