Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
jajko 2 szt
mleko 1,5 szkl.
drożdże 1,5 dag
cukier 1 łyzka
olej do smażenia wg potrzeb
cukier puder wg potrzeb
cukier wanilinowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe.

Rozkruszyć drożdże ,wymieszać z cukrem i zalać mlekiem - odstawić do momentu rozpuszczenia się drożdży.Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,wlać rozczyn i wyrobić ciasto.Tłuszcz rozgrzać i kłaść łyżką ciasto,smażyć racuchy z obu stron.Cukier puder wymieszać z cukrem wanilinowym i posypać osączone racuchy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.05.2013 07:31
cala rodzinka za nimi przepada
Wafelek2601 13.05.2013 21:43
Bardzo smaczne
MAR3STA 06.02.2013 19:08
domowe racuchy najlepsze
IZABELA29 31.01.2013 10:15
pyszne robiłam ostatnio z jabłkami
Rybciia 28.08.2012 12:05
mniam mniam :-)
Justa32 04.02.2012 20:18
pysznie wyglądają
anemon 27.01.2012 07:52
Dro?d?owe najsmaczniejsze.
IZABELA29 22.10.2011 13:29
pyszne ale chyba pora by zacząć dbać o linie
IZABELA29 11.10.2011 08:47
często je robię dla dzieci
AgaS10 03.10.2011 12:57
luuubimy:):)
misia53 28.06.2011 10:52
racuszki ...? czemu nie!
IZABELA29 27.06.2011 10:44
uwielbiam takie racuszki....
barbara11561 25.06.2011 22:05
pyszniutkie:)
agnieszka137 24.06.2011 21:55
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak