Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg świątkowski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
cebula 2 sztuki
białe wino 250 ml
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg świątkowski

Czosnek miażdżymy. Ryby oprawiamy i nacieramy je przyprawami. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekłądamy do niego ryby, posypujemy plasterkami cebuli. Pieczemy ryby około 40 min w 180 stopniach, podlewamy winem, pod koniec posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak