Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane frykadelki

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
szczypiorek posiekany 2 łyżki
olej 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane frykadelki

Cebulę drobno posiekaną smażę na łyżce oleju, odstawiam do przestygnięcia. Mięso wyrabiam z jajkiem, natką i szczypiorkiem. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam.

Drewniane patyczki do szaszłyków moczę w gorącej wodzie i wycieram.
Z masy mięsnej formuję podłużne kotlety, nabijam je na patyczki i układam na posmarowanych pozostałym olejem tackach, ustawiam na mocno rozgrzanym ruszcie.

Piekę po około 6 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.02.2014 16:25
pomysłowe :)
czekoladka_m 17.08.2013 20:23
Ja tez takie robię:) Są pyszne!!
Grazyna0211 11.02.2012 10:41
poprostu świetne
Elżbieta17 24.12.2011 15:29
pycha:)
ben-ka 13.10.2011 08:55
wyglądają bardzo apetycznie.
Mariusz10 11.09.2011 21:53
ekstra!
Iwona51
Iwona51 01.08.2011 20:11
super
piotereq 23.07.2011 11:11
pyszne
Katarzyna/kate1980 27.06.2011 19:30
pyszności
caroline1983 27.06.2011 13:38
Świetny pomysł na mielone :)
pawel6 24.06.2011 22:35
Rewelacyjne kotleciki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak