Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 15 dag
jaja 7 sztuk
mąka 15 dag
tłuszcz do formy
Krem:
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 30 dag
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
margaryna 1 kostka
nugat 10 dag
czekolada 1/2 tabliczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dobosz

Z podanych składników pieczemy biszkopt.
Budyń rozrabiamy z żółtkiem i 4 łyżkami mleka. Do pozostałego mleka wlewamy wsypujemy 1/2 szklanki cukru i zagotowujemy. Schładzamy i dolewamy budyń. Ucieramy. Roztapiamy nugat i czekoladę w \"wodnej kąpieli\" :) i dodajmey do kremu. Ciasto dzielimy na 4 częsci i każdą z nich smarujemy kremem. Przekładamy. Kremem smarujemy równiez boki. Z pozostałego masła i cukru przygotowujemy karmel i smarujemy wierzch tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak