Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korko italiano

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidorków koktajlowych kilkanaście
bazylia świeża dodatkowo:
syrop balsamiczny do polania:
ser biały twarogowy 15 dag
jogurt naturalny 2 gęsty
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Korko italiano

Twaróg rozcieramy dokładnie z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie kuleczki. Na każdą wykałaczkę nadziewamy kulkę serka, 1-2 listki bazylii i pomidorka. Talerz, najlepiej biały (całość ładnie na takim wygląda) polewamy niewielką ilością syropu balsamico w esy-floresy i układamy koreczki - sposób ułożenia w/g uznania, można po prostu porozrzucać je po talerzu albo ułożyć koliście... Trochę syropu podajemy w miseczce aby można było ew. zamoczyć koreczka. Proste i bajecznie smaczne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak