Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turystyczne ogórki małosolne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
liście chrzanu i korzeń 5 szt
koper 4 szt
sól 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
woda 5 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Turystyczne ogórki małosolne

Ogórki umyć w zlewie. Wylać wodę z baniaka, 3 litry odlać do miski, rozpuścić w niej 5 łyżek soli. Do baniaka włożyć połowę chrzanu, koper i czosnek, włożyć ostrożnie ogórki, dodać resztę chrzanu, kopru i czosnku, wlać osoloną wodę, zakręcić korek, zostawić na kilka dni, doskonały sposób na przechowywanie ogórków w podróży.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.06.2012 10:53
Robię dokładnie tak samo - w podróż idalne.
Marybeth
Marybeth 23.07.2011 08:58
Moja mama takie robiła :)
Wacław 27.06.2011 09:07
pycha,lubie ogórki małosolne
Nina7 24.06.2011 22:26
Podoba mi się pomysł z tym \"baniakiem\"!
bejciu24 24.06.2011 22:03
świetna propozycja
Janek1 24.06.2011 21:40
świetny pomysł, chyba skorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak