Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

talarki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej
czosnek 2 ząbki
oregano 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: talarki

Obrać ziemniaki, pokroić w talarki (tak poniżej 1 cm) i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Ziemniaki polać olejem, posypać oregano, czosnkiem, solą, pieprzem i papryką – dokładnie wymieszać.
Ziemniaczki piec w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 45 minut. Około 5-10 minut przed końcem pieczenia można włączyć termoobieg i posypać talarki starkowanym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 24.06.2011 21:52
chrupiące:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak