Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z indyka z serkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 600 g
serek topiony ziołowy 150 g
tymianek 8 gałązek
olej do smażenia 1 łyżki
sezam 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z indyka z serkiem

filet pokroić na 8 plastrów po ok 1 cm. każdy plaster rozbić oprószyć solą i pieprzem. płaty mięsa posmarować ziołowym serkiem, ułożyć na nim gałązkę tymianku, zrolować i owinąć nitką albo wykałaczkami. roladki posmarować olejem i posypać ziarnami sezamu. ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 40-45minut w temp 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak