Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka 3 szkl.
cukier 3 szkl.
jajko 18 szt.
proszek do pieczenia 4,5 łyżeczki
sól
Krem:
czekolada gorzka 300 g
śmietana kremówka 500 ml
brzoskwinie 1 puszka
krem do tortów śmietankowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort brzoskwiniowy

1. Biszkopt: białka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj żółtka, połącz. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, połącz. Ciasto podziel na 3 części. Tortownicę natłuść, posyp bułką tartą. Wlej porcję ciasta, piecz 40 min. w temp. 180 stopni.Upiecz pozostałe 2 biszkopty.
2. Krem: czekoladę stop, połącz z kremówką. Schłodź. Ubij. Krem śmietankowy przygotuj według instrukcji.
3. Każdy biszkopy nasącz zalewą z brzoskwiń. Ciasta przełóż kremami i pokrojonymi brzoskwiniami. udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.09.2012 11:28
ciekawy przepis
mirosława4 12.05.2012 15:14
zapewne smaczny ten torcik
RenataZ-et 09.05.2012 17:18
pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak