Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
woda 2 łyżki
mąka 1 łyżka
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
makaron rurki 250 g
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pomidory krojone z puszki 1 puszka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
ser 5 plastrów
bazylia 3 listki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z tuńczykiem

przygotowanie sosu:
2łyżki śmietany + 2 łyżki wody + 1 łyżka mąki+ 1 jajko +pieprz+sól wymieszać

Makaron rurki ugotować, cebulę i czosnek podsmażyć na patelni,
Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego dodać 3 świeże liście bazylii, szczyptę oregano, troszkę vegety, smażona cebulkę z czosnkiem, pomidory z puszki, wymieszać na końcu dodać tuńczyka z puszki zalać przygotowanym wcześniej sosem, posypać serem i włożyć do piekarnika

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak