Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
słonina 300 g
masło 3 łyżki
wino białe 1,5 szklanki
bulion drobiowy 1,5 szklaki
cebula 1 sztuka
suszona sliwka 5 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca ze śliwkami

słonina pokroić w paseczki mięso obłożyć słoniną obwiązać bawełnianą nicią podsmażyć na gorącym maśle przełożyć do brytfanny cebulę oczyścić pokroić w plastry dodać do mięsa zalać bulion i winem dusić pod przykryciem na małym ogniu w piekarniku przez 2 godziny w połowie duszenia dodać śliwki i ewentualnie winogron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak