Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rajska pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa
galaretka agrestowa
galaretka pomarańczowa
śnieżka 2 szt.
biszkopty okrągłe

Przepis i sposób przygotowania na: Rajska pianka

Galaretki rozrabiamy. Na dno naczynia układamy biszkopty i zalewamy ciepłą galaretką cytrynową. Pomarańczową galaretkę, gdy będzie zaczynała się zsiadać mieszamy mikserem z wcześniej ubitą śnieżką. Masę wykładamy na zastygniętą galaretkę cytrynową. To samo robimy z tężejącą galaretką agrestową, mieszamy ze śnieżką i wykładamy na masę pomarańczową. Odstawiamy do lodówki na 3 godziny. Krojąc układamy odwrotnie to znaczy biszkoptami do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.10.2012 20:49
pyszności
Teresa19 03.10.2011 21:15
lubię
gusia1000 28.08.2011 13:04
Fajna nazwa.
marmar 24.06.2011 16:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak