Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 kg
marchewka
Kwas cytrynowy Prymat
sól
pieprz
cukier
olej 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. kapustę wymieszać z cebulką i marchewką. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym. połączyć z olejem. na talerzykach udekorować surówkę listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak