Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Malakow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boszkopty 300 g
żółtko jajek 5 szt.
masło 250 g
płatki migdałowe 200 g
kremówka 400 ml
cukier puder 150 g
sok pomarańczowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Malakow

Utrzyj masło, cukier puder po jednym żółtku. Na końcu dodaj połowę płatków migdałowych i kremówkę. Na spód wyłożyć ciasno biszkopty, skropić skokiem i dodać krem, potem biszkopty i znowu sok i kremówkę. Posypać płatkami migdałowymi i wstawić do lodówki na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.06.2011 14:02
fakt nazwa dziwna
suzana 24.06.2011 15:32
a czemu taka nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak