Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowo-paprykowa z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 3 szt
żółta papryka 1 strąk
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 4 łyżki
orzechy włoskie 3 łyżki
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowo-paprykowa z orzechami

Pory starannie myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy do salaterki. Dodajemy obrane i pokrojone w słupeczki jabłka. Z papryk usuwamy gniazda nasienne a potem kroimy w paseczki, wkładamy do salaterki. Wszystko delikatnie oprószamy solą, pieprzem i papryką. Dodajemy majonez i mieszamy. Na koniec posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 24.07.2012 22:58
bardzo fajne połączenie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak