Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z pangą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
panga 1 duży filet
sok z cytryny 5 łyżek
koperek 0,5 pęczka
żółty ser 15 dag
sól do smaku
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z pangą

Ziemniaki obgotowujemy ok. 10 min, obieramy i kroimy w talarki. Fileta skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy na przemian ziemniaki, rybę i znów ziemniaki. Ostatnią warstwę posypujemy posiekanym koperkiem. Przygotowujemy sos: masło roztapiamy, dodajemy mleko, mąkę i gałkę muszkatołową. Mieszamy.Zapiekankę polewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę pieczemy ok. 35 min. w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak