Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ananasa wędzonego indyka i selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas w puszce 1 szt
seler naciowy 1 szt
majonez 1 słoik
sól do smaku
pieprz mielony
curry do smaku
pierś z indyka wędzona dag
gruszki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ananasa wędzonego indyka i selera naciowego

Ananas odsączyć ,pokroić w kawalki.Wędzoną pierś drobiową pokroić w kostkę .Seler naciowy oczyścić z włókien,pokroić w nieduże plasterki.Gruszki lub jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne,pokroić w cienkie plasterki.Składniki połączyć ,majonez doprawić 2-3 łyżkami zalewy z ananasa(do lekko słodkawego smaku) ,doprawić solą ,pieprzem i curry .Polać przygotowaną zalewą majonezową ,przed podaniem schłodzić w lodówce .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 12.03.2012 13:28
dokaldnie ciekawe zestawienie-zgadzam się
bursztynek 22.11.2011 23:54
ciekawe zestawienie
romanrafal
romanrafal 27.10.2011 17:57
fajna
goofy9 08.08.2011 14:02
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak