Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodego szpinaku i truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młody szpinak 10 dag
orzeszki pinowe 1 garść
truskawki 15 szt
parmezan 5 dag
oliwa 3 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodego szpinaku i truskawek

Szpinak myjemy i osuszamy. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Parmezan ścieramy na cienkie wiórki - najlepiej obieraczką do warzyw.Wszystkie składniki mieszamy w salaterce. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.11.2011 00:19
niezłe
Małgorzata113 24.06.2011 14:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak