Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 80 dag
kiełbasa 25 dag
cebula 2 szt
boczniaki 30 dag
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser starty 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z boczniakami i kiełbasą

Ziemniaki kroimy w plastry. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w półplasterki.Boczniaki oczyszczamy, opłukujemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki i cebulę podsmażamy ok. 5-7 min na łyżce rozgrzanego oleju.Na pozostałym oleju przez ok. 3 min podsmażamy boczniaki i kiełbasę.Następnie ziemniaki łączymy z grzybami i cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne natłuszczamy resztą oleju, przekładamy wszystkie składniki, posypujemy żółtym serem i zapiekamy aż ser się zrumieni - ok. 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak