Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone brzoskwinie z nadzieniem bakaliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 20 g
pistacje 20 g
płatki migdałowe 20 g
cukier 20 g
sok pomarańczowy 30 ml
masło 10 g
brzoskwinie 6 szt
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone brzoskwinie z nadzieniem bakaliowym

surowe brzoskwinie przekroić i usunąć pestki
drobno pisiekać pistacje i migdały. dodać ok 10g cukieru i wymieszać.
brzoskwinie ułożyć w formie polać sokiem, dodać bakalie, posypać pozostałym cukrem. na wierzch położyć kawałeczki masła.
piec ok 30 min w temp 170 C. Po 10 min posypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 24.06.2011 18:08
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak