Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki i serca w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 40 dkg
serca z kurczaka 30 dkg
cebula 1 sztuka
pieczarki 6-7 sztuk
kukurydza 1 puszka
woda 3 szklanki
śmietana 12% 1 szklanka
ketchup 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
olej do smażenia
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki i serca w śmietanie

Żołądki i serca oczyścić, dowolnie pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, podsmażyć je na oleju, dodać żołądki i serca, posypać przyprawą do mięs, chwilę podsmażyć. Wlać wodę i dusić pod przykryciem 90 minut. Dodać odsączoną kukurydzę, fasolę i ketchup. Mąkę rozmieszać w śmietanie, powoli wlewać do sosu nie przerywając mieszania. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.01.2014 10:57
Pyszne danie z podrobów :)
Weronika_eM 14.11.2011 19:16
bardzo smakowite
Izabela/bella81 09.10.2011 10:40
Chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak