Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
cebula 5 szt.
ogórki kiszone 4 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany w sosie

1. Schab opłucz, osusz, pokrój na plastry. Lekko rozbij, posyp z obu stron solą i pieprzem.
2. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z pół szklanki wody. Cebule obierz, pokrój w grube talarki. Ogórki pokrój w niedużą kostkę.
3. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Dno przykryj warstwą kotletów, posyp połową cebuli. Ułóżmięso, posyp ogórkami. Przykryj plasterkami cebuli, ułóż resztę kotletów. Zalej sosem z koncentratu pomidorowego, oprósz solą i pieprzem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 90 min. w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 20.04.2013 00:27
smaczny schab
Jodaj 02.10.2012 15:06
pyszniutki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak