Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 szt.
mięso mielone 30 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z farszem

1. Cebulę i pieczarki pokrój, podsmaż na oleju. Ostudź,dodaj mielone mięso i natkę, wymieszaj, przypraw.
2. Plastry schabu rozbij, ułóż farsz. Zwiń. Obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na oleju. Podlej wodą, podduś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.11.2012 00:04
Smaczne
rutynka 15.10.2011 13:50
Bardzo lubię takie roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak