Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem pieczarkowo-mięsnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 0,75 kg
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pieczarki 25 dag
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
mieszane mięso mielone 35 dag
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
bulion drobiowy 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem pieczarkowo-mięsnym

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.Cebulę i marchew obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki.Olej rozgrzewamy z masłem, podduszamy cebulę. Dodajemy marchew, oregano, mięso i pieczarki. Smażymy na średnim ogniu aż mięso utraci różową barwę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, bulion i wino. Sos doprawiamy do smaku i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.Makaron rozkładamy na talerze i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 29.07.2011 07:36
lubię takie jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak