Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe placki z groszkiem i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
groszek konserwowy 1 puszka
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
wędzony boczek 10 dag
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
twaróg 50 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe placki z groszkiem i boczkiem

Twaróg rozgniatamy widelcem, wbijamy jajka, dodajemy odsączony groszek, posiekaną natkę i bułkę tartą. Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy na patelni, skwarki zbieramy i dodajemy do reszty składników.Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu boczku dodajemy masło i olej. Rozgrzewamy. Z przygotowanej masy formujemy niewielkie placuszki i smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z surówką z marchwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 28.07.2011 15:18
placuszki na pewno muszą być przepyszne :)
Dominika30 24.06.2011 21:12
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak