Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z duszonym agrestem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
agrest 2 garście
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt.
ryż 70 dag
sól
pieprz
pomidor
papryka konserwowa
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z duszonym agrestem

1. Mięso pokrój, włóż do wrzątku z dodatkiem soli i pieprzu, gotuj 10 min. Włoszczyznęoczyść, pokrój. Dodaj do mięsa, gotuj do miękkości. Mięso i warzywa wyjmij, wywar odparuj do pół litra.
2. Agrest zalej połowąwywaru, zagotuj. Dodaj masło, połącz. Mąkę i resztę wywaru wymieszaj, dodaj do agrestu, zagotuj. Dodaj mięso. Jajka roztrzep, dodaj do potrawki, przypraw. Podaj z ugotowanym ryżem, pokrojoną papryką i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.12.2013 11:13
apetyczne mięsko
kate.500 30.01.2013 08:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak