Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z duszonymi ogórkami konserwowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
cebula 2 szt.
ogórki konserwowe 5 szt.
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 l
śmietana 18 proc 250 ml
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z duszonymi ogórkami konserwowymi

1. Cebule obiezr, pokrój na plasterki. ogórki pokrój w krążki. plastry karkówki natrzyj solą, pieprzem i papryką.
2 Olej rozgrzej na patelni, usmaż mięso z obydwu stron. trzymaj w cieple. na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę. Dodaj ogórki, podduś. Oprusz mąką, podsmaż. Wlej bulion, gotuj 5 min. Wlej śmietanę, posyp ziołami prowansalskimi, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak