Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 1 kg
kasza 100 g
ryż 300 g
jaja 4 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoik
sól łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczki
cebula 2 szt
woda 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki

kapustę sparzyć żeby liście były elastyczne, ryz i kaszę ugotować, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. wszystkie składniki na farsz wymieszać i nakładać na liście kapusty i zawinąć. resztę nie zużytych liści wyłożyć dno garnka dodać 2 szklanki wody + koncentrat i do tego włożyć gołąbki. dusić na małym ogniu ok 1,5 godz do miękkości kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak