Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z młodą kapustą włoską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 70 dag
margaryna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 1/2 szkl
śmietana 12% 1/2 szkl
jajko 4
gałka muszkatołowa
szynka 8 plastrów
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z młodą kapustą włoską

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści przekrój wzdłuż wycinając grubsze nerwy Pozostałe liście pokroić wszerz na cienkie paski W rondlu rozgrzać 1 i 1/2 łyżki margaryny wrzuć kapustę podduś mieszając ok 2 min Przypraw solą i pieprzem Formę żaroodporną wysmaruj resztą margaryny oprósz bułką tartą Ułóż poduszoną kapustę Mleko ubij ze śmietaną i żółtkami Białka ubij na sztywną pianę połącz z masą śmietanowo żółtkową przypraw do smaku stratą gałką muszkatołową solą i pieprzem Masą zalej kapustę na wierzchu ułóż kratkę z pokrojonych w paski plasterków wędliny Piecz 25-30 min w 180st C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak