Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki a la Leopard

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa biała 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
przecier pomidorowy 1/2 puszki
śmietana 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
biała kapusta 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki a la Leopard

Z liści wyciąć zgrubienia u nasady, wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku, wyjąć, przestudzić, posypać białym pieprzem. Rozkrojonym czosnkiem przetrzeć liście kapusty z jednej strony. Każdą kiełbasę zawinąć w dwa liście, możliwie ciasno i dokładnie. Ułożyć \"gołąbki\" w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć, zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 25 minut. Zdjąć pokrywę, posmarować je koncentratem wymieszanym ze śmietaną i jeszcze bez przykrycia zapiekać - aż powierzchnia lekko zbrązowieje. Podawać bardzo gorące z pieczywem lub odsmażanymi na słonince ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak