Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny bieszczadzkie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 40 dag
kasza manna 20 dag
jajko 2 szk
mleko 2/3 szk
masło
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny bieszczadzkie

Przygotować tradycyjne ciasto na pierogi. Kaszę mannę rozrobić z wodą. Mleko zagotować ze szczyptą soli i odrobiną masła. Wsypać kaszę, mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie przykryć i zapieć w piekarniku. Kaszę wymieszać z jajkami i startą na tarce bryndzą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto rozwałkować, formować kołduny i napełniać farszem. Gotować we wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 04.11.2013 14:38
dla mnie rewelacja
Natalia/tubisiek 20.01.2013 18:42
fajne
Wafelek2601 13.01.2013 19:57
fajne
kate.500 31.10.2012 08:05
pycha
barbara11561 26.08.2012 17:34
smaczne
m1monika 07.05.2012 13:21
fajne :-)
alaaa 27.03.2012 20:52
takich nie próbowałam
Wafelek2601 23.01.2012 11:53
super
Joanna108
Joanna108 19.09.2011 08:27
nigdy takich nie jadłam
Magdalena1110 28.06.2011 07:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak