Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki ryżowe 6 łyżek
cebula 1 szt
jajko 1 szt
masło
sól
Bulion grzybowy 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy

Płatki rozgotować na masę w 1,5 szklanki rosołu. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle, ugotowane jajko posiekać. Ostudzone płatki wymieszać z cebulą i jajkiem. Dodać surowe jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Formować podłużone zrazy i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.12.2013 21:54
pyszne zraziki
Andysz 26.10.2012 07:30
uwielbiam zrazy, pycha!!
kate.500 11.10.2012 20:17
pycha
barbara11561 25.09.2012 20:10
takih jeszcze nie jadłam
alaaa 28.03.2012 19:28
ciekawe,,
Justyna37 16.02.2012 13:22
mniam
Wafelek2601 31.01.2012 23:32
pyszne
m1monika 26.08.2011 21:38
apetyczne
Izabela28 01.07.2011 12:07
fajny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak